Mainos
Mainos

Siirtolapuutarhojen suosio kasvaa

Siirtolapuutarhojen suosio kasvaa vuosi vuodelta. Suomesta löytyy jo viitisenkymmentä puutarhaa ja uusia tulee koko ajan lisää.

1900-luvun alussa Suomeen levinnyt siirtolapuutarha-aate oli alunalkaen tarkoitettu kaupungissa asuville työläisperheille. Puutarhalla perheet saivat kasvattaa syötävää ja samalla saivat mahdollisuuden yhteiseen kesänviettoon.

Suomen ensimmäinen siirtolapuutarha perustettiin Tampereelle 1916. Tänäpäiväna puutarhoja löytyy viitisenkymmentä pohjoisin Rovaniemeltä. Oulussa siirtolapuutarhoja on kaksi.

- Puutaha-alue on perustettu vuonna 1947 sodan jälkeen. Silloin on periaatteessa näillä ollut tarkoituksena ollut se, että ne jotka kerrostalossa asuivat ja tekivät tehtaassa työtä. He saivat ruokaa täältä elantoa itselleen. Mutta nythän tämä siirtolapuutarha-alue on muuttunut siinä mielessä, että tänne on tullut paljon yrttejä, on tullut omenapuita ja täällä kokeillaan kaikkea uutta, puheenjohtaja Helli Minkkinen Oulusta kertoo.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 26.07.2003)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme