Mainos
Mainos

Siirtymäajoista haetaan sopua eläkekiistaan

Eläkekiistaan haetaan ratkaisua siirtymäajoista. Työryhmää johtavan Puron mukaan eläke voitaisiin laskea vanhalla tavalla vuoteen 2015 saakka. Myös opiskelusta ja lastenhoidosta kertyisi eläkettä.

Eläketyöryhmä tarjoaa eläkekiistaan sopua siirtymäajoista.

Työryhmää johtavan Ilmarisen toimistusjohtaja Kari Puron mukaan eläke voitaisiin laskea vanhalla tavalla vuoteen 2015 saakka. Työpaikkaa vaihtavien tai työuraansa aloittavien eläke määräytyisi kuitenkin koko työhistorian perusteella vuoden 2005 alusta alkaen, kertoo Helsingin Sanomat.

Esityksessä pienten lasten hoitovapaalta ja opiskeluajalta eläkettä kertyisi aivan kuin henkilö olisi ollut ansiotyössä 500 euron kuukausipalkalla. Opiskelijoilla eläkettä kertyisi kuitenkin korkeintaan viideltä vuodelta, ja se edellyttäisi loppututkinnon suorittamista. Nämä eläkkeet maksettaisiin verovaroista.

Puron kompromissiesitys koskee vain yksityistä sektoria. Julkisen sektorin aloja edustavat STTK ja Akava ovat vastustaneet uuteen eläkelaskentatapaan siirtymistä.

Työmarkkinajärjestöjen edustajat kokoontuvat huomenna päättämään kompromissiesityksestä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme