Mainos
Mainos

Siitonen lähtee parlamentaarikoksi toiveikkaana

Piia-Noora Kaupin tilalle EU-parlamenttiin nouseva Helsingin entinen kaupunginjohtaja Eva-Riitta Siitonen ottaa alkuvuodesta alkavan pestin vastaan toiveikkaana. Parlamentaarikkokausi jää kuitenkin vain puolen vuoden mittaiseksi, sillä seuraavat vaalit käydään jo ensi vuoden kesäkuussa.

- Totta on, että aikaa on vähän, kun parlamentti varmasti yrittää saada työn alla olevat lakiesitykset. Yleensä viimeisillä metreillä voi kuitenkin juuri vaikuttaa päätöksentekoon, Siitonen sanoo Huomenta Suomen haastattelussa.

Uusi pesti tuli Siitoselle mieluisana yllätyksenä. Eva-Riitta Siitoselle europarlamentaarikon työnkuva on tuttu.

- Onneksi mulla on aika hyvä tausta EU-yhteistyöstä, joten on varmaan suhteellisen helppo ottaa työ vastaan. Helsingin kaupunginjohtajuuskauteni alussa Helsinki oli saatava mukaan eurooppalaiseen kaupunkiverkostoon ja silloin toimin aktiivisesti Eurocities-järjestössä. Silloin tutustuin myös europarlamentinkin rakennukseen. Niin että ihan Liisa ihmemaassa en ainakaan fyysisesti ole.

EU voisi hoitaa vuoropuhelun kansalaistensa kanssa paremminkin, Siitonen myöntää. Siinä on parlamentillakin paljon tehtävää

- EU:n organisaatiot ovat pikkuisen ottaneet rälssisäädyn leiman ja ainakaan suomalaiseen demokratiakäsitykseen se ei oikein sovi. Tehtäviin valittavien pitäisi muistaa, etteivät he ole kansalaisiaan parempia.

Eva-Riitta Siitonen sai pikakomennuksen europarlamentaarikoksi, kun Piia-Noora Kauppi valittiin Finanssialan keskusliittoon Satu Huberin seuraajaksi.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme