Mainos
Mainos

Siitosen valinta varmistui

Helsingin kaupunginjohtajan valinta varmistui lopullisesti tänään. Korkein hallinto-oikeus KHO ei muuttanut Uudenmaan lääninoikeuden tekemää päätöstä, joka koski Eva-Riitta Siitosen (kok) valinnasta tehtyä valitusta. Lääninoikeus oli hylännyt valituksen heinäkuussa.

Helsingin kaupunginvaltuusto valitsi Siitosen uudeksi kaupunginjohtajaksi viime maaliskuussa. Kaupunginvaltuuston päätöksestä valitti lääninoikeuteen kapteeni, evp. Kauko J. Laihanen. Valittaja väitti, ettei Siitonen ollut saanut tarvittavaa yli puolta annetuista äänistä. Vaalissa Siitonen sai 42 ääntä ja apulaiskaupunginjohtaja Pekka Korpinen (sd.) 41. Näiden lisäksi annettiin kaksi tyhjää äänestyslippua.

Lääninoikeuden ja KHO:n mielestä tyhjää lippua ei voida vaalin tulosta laskettaessa pitää annettuna äänenä. Tyhjä äänestyslippu ei sisällä sellaista oikeudellisesti pätevää kannanottoa eri ehdokkaiden välillä, mitä edellytetään henkilövaaliin osallistuvilta, lääninoikeus ja nyt myös KHO katsoivat.

KHO:n mukaan kaupunginvaltuuston päätös ei ole syntynyt virheellisessä järjestyksessä myöskään valituksessa esteellisyydestä esitetyillä perusteilla.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme