Mainos
Mainos

Siittiöiden tarve kasvaa – spermapankki Turussa kaipaa lahjoittajia

Turun yliopistollinen keskussairaala kertoo lapsettomuushoitojen lisääntyvän tulevaisuudessa. Sairaala vetoaakin lahjoittajiin, jotta nämä luovuttaisivat siittiöitään sairaalan käyttämään Turun yliopiston spermapankkiin.

Lapsettomuushoitojen määrä on ollut lievässä laskussa kahtena viime vuotena, mutta hoitojen - ja luovutussiittiöiden tarpeen - ennustetaan kasvavan jatkossa.

Tyksissä kaivataankin uusia vapaaehtoisia lahjoittajia. Luovuttajaa valittaessa pyritään mahdollisimman pitkälle huomioimaan siittiöiden tarvitsijan toiveet, hiusten ja silmien väriä sekä pituutta myöten.

Ongelmaksi on muodostumassa se, että esimerkiksi etnisille vähemmistöille ei ole tarjota heille sopivan luovuttajan spermaa.

Luovuttaja saa vaivanpalkkana luovutuspäiviltä työttömyyspäivärahan suuruisen korvauksen (32,66 €).

Luovuttaminen perustuu vapaaehtoisuuteen ja summa on tarkoituksella sellainen, ettei se innosta ketään luovuttajaksi ansiomielessä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme