Mainos
Mainos

Sijaislääkäriksi heikollakin kielitaidolla

Sijaislääkäreiltä ei vaadita niin hyvää kielitaitoa kuin virkaan palkattavilta. Helsingin Sanomat kertoo, että sijaisia palkattaessa kielitaitoa pohditaan tapauskohtaisesti.

Lääkäripula saattaa ajaa kuntia ja sairaaloita ottamaan sijaiksi lääkäreitä, joiden suomen kielen taito on heikko.

- Jos lääkäri puuttuu, ja paikkaan on vain yksi hakija, ja hänen kielitaitonsa on puutteellinen, valintatilanne on, ollaanko ilman lääkäriä vai otetaanko puutteellisella kielitaidolla, Helsingin terveyskeskuksen hallintoylilääkäri Jukka Pellinen kuvaa Helsingin Sanomissa.

Lääkärien kielitaito nousi esille viime viikolla valelääkäritapauksen yhteydessä. Esimerkiksi Raaseporissa Karjaan apteekkari valitteli, etteivät terveyskeskukseen sijaisiksi palkatut ruotsalaiset lääkärit kirjoittaneet aina kunnollisia reseptejä.

Ulkomailta tuli Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valviran mukaan Suomeen viime vuonna noin 250 lääkäriä. Suomessa ei ole kuitenkaan ulkomailta tuleville lääkäreille yhteisiä kielikriteereitä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme