Mainos
Mainos

Sijaisperheitä etsitään nyt erityisesti kouluikäisille

Ajoissa kotiin -kampanjalla etsitään tänä vuonna sijaisperheitä erityisesti kouluikäisille lapsille.

Perhehoitoliitto ry

Valtakunnallinen perhehoidon asiantuntijajärjestö, joka vaikuttaa, viestii, neuvoo ja kouluttaa perhehoitoon liittyvissä asioissa ja tukee perhehoitajia, sijaisvanhempia ja perhehoidossa hoidettavia lapsia ja aikuisia. 

Perhehoitoliittoon kuuluu 21 perhehoitajien ja sijaisvanhempien alueellista jäsenyhdistystä, joissa on noin 4000 jäsentä.

Valtakunnallinen sijaisvanhempien rekrytointikampanja Ajoissa kotiin järjestetään jo seitsemättä kertaa.

Kampanjan ajankohta on 6.-21.9.2014.

– Sijaisvanhemmuudesta voi kehittyä hyvin havahduttava olosuhde, jossa elää valppaana. Jos sen sijaan ei halua yllätyksiä, kannattaa vielä harkita, ohjeistaa kampanjan suojelijana toimiva ohjaaja, taiteilija ja perhekodin äiti Kaija Juurikkala.

Kampanjalla halutaan tänä vuonna erityisesti tuoda esille sitä, miten monenlaisia perheitä tarvitaan sijaisperheiksi.

– Tänä päivänä sijaisperheitä tarvitaan erityisesti kouluikäisille lapsille, nuorille, kehitysvammaisille ja myös maahanmuuttajataustaisille lapsille. Koska lapset ovat erilaisia, myöskään perheet eivät mahdu samaan muottiin, muistuttaa Perhehoitoliiton toiminnanjohtaja Pirjo Hakkarainen.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme