Mainos
Mainos

Suomalaiskarkotus kuumensi kaksintaistelussa – "Venäjän talous on menossa kovaa vauhtia seinään"

RKP:n puheenjohtaja Carl Haglund ja KD:n puheenjohtaja Päivi Räsänen ovat erittäin huolestuneita Venäjän taloudesta ja sen vaikutuksista Suomeen.

Tuoreiden uutisten mukaan Venäjä on karkottanut maasta liike-elämän tunnetuimman suomalaisen hallitusammattilaisen Seppo Remeksen. MTV Uutisten Kaksintaistelu-vaaliväittelyyn tänä iltana osallistuneet puheenjohtajat olivat huolissaan tämänkin takia Venäjän suunnasta.

Haglundin mukaan Remeksen karkottamisesta ei pidä kuitenkaan tehdä liian nopeita johtopäätöksiä.

- Jos tämä on trendi, se kielii Venäjän sulkeutumisesta, ja on huolestuttava piirre.  Venäjän talous on kovaa vauhtia menossa seinään. Mitkä ovat sitten seuraamukset Venäjän yhteiskunnalle ja mitkä vaikutukset turvallisuuspolitiikkaan ja lähialueille? Haglund pohti.

Päivi Räsäsen mukaan Remeksen karkottaminen kertoo Venäjän arvaamattomuudesta.

- Se on huolestuttavaa, että sijoittajat karkaavat Venäjältä. Se vaikuttaa myös Suomeen, Suomen vientinäkymät heikkenevät, Räsänen huolehti.

Energia naittaa Suomen Venäjään

Molemmat puheenjohtajat painottivat sitä, että Suomi tekee ja joutuu tekemään Venäjän kanssa paljon yhteistyötä esimerkiksi energia-asioissa, ilman Rosatomin osuutta Fennovoimassa.

- Suurin osa raakaöljystämme tulee Venäjältä, samoin kaasu, ja Loviisan ydinvoimala pyörii venäläisellä raaka-aineella. Se on selvää, että jos tilanne mutkistuu, Rosatomillekin tulee ongelmia, Haglund sanoi.

Räsänen korosti tarvetta vahvistaa Suomen energiaomavaraisuutta.

Remes: Tämä kertoo ilmapiirin muutoksesta

Venäjältä karkotettu Remes istui useiden yhtiöiden hallituksissa ja käytti merkittävää valtaa. Keskeisin hallituspaikka oli energiajätti Rosseti, joka on yksi maailman suurimmista sähköverkkoyhtiöistä. Rossetilla on noin sata tytäryhtiötä.

Remes on asunut Moskovassa vakituisesti vuodesta 1993.

Tapausta ei ole virallisesti tutkittu eikä viety oikeuden eteen. Remes sai vain turvallisuuspalvelu FSB:n ilmoituksen. 

- Kyllä tämä kertoo ilmapiirin muutoksesta; se on muuttunut negatiivisemmaksi ulkomaalaisia kohtaan, Seppo Remes itse kommentoi MTV Uutisille. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme