Mainos
Mainos

Sijoitusjohtaja: Kreikka-sopu odotettua parempi

Eläkeyhtiö Varman sijoitusjohtaja Risto Murto pitää Suomen ja Kreikan sopimusta vakuusjärjestelyistä odotettua parempana.

Hänen mukaansa rahatalletus vakuutena on periaatteessa hyvä, sillä talletuksen realisointiin liittyy vähän epävarmuutta.

Enemmän epävarmuustekijöitä olisi voinut liittyä esimerkiksi reaaliomaisuuden, kuten Kreikan lentokenttien tai rautateiden, käyttämiseen vakuutena.

Kreikan tallettamat rahat sijoitetaan vähäriskisiin arvopapereihin, joiden kohteen valinnassa konsultoidaan kreikkalaisia. Murron mukaan seuraavaksi on tärkeää tietää, mikä on se vähäriskisten sijoitusten joukko, jota käsitellään.

– Kattaako se esimerkiksi Kreikan omat lyhyet lainapaperit? Olisi mielenkiintoista kuulla myös kreikkalaisten näkökulma sopimukseen. Mitä hyötyä he näkevät tässä, jos taattava määrä ja takausten välinen suhde on yksi yhteen?

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot