Mainos
Mainos

Sikainfluenssa ihmisestä sikaan

Sikainfluenssaviruksen on todettu tarttuneen Suomessakin ihmisestä sikaan. Asia on varmistunut Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tekemissä tutkimuksissa.

Sairastunut sika löytyi eteläpohjalaiselta sikatilalta Teuvalta. Vastaavanlaisia tartuntoja on todettu eri maissa yksittäisillä sika- ja siipikarjatiloilla viime toukokuusta lähtien.

Evira rauhoitteli jo viime viikolla tartuntaepäilyn tultua julki, että sianlihan syöminen on yhä turvallista. Virasto suositteli sikojen ja siipikarjan parissa työskenteleville sikainfluenssarokotetta, jotta myös eläimet saisivat suojan. Influenssan kourissa olevien tulisi välttää sikalaan menoa tai käyttää hengityssuojainta.

Tyypilliset oireet sioilla ovat yskä, sierainvuoto, ruokahaluttomuus ja kuume. Sairastaminen kestää muutaman päivän eikä ole juuri aiheuttanut sikojen kuolemia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme