Mainos
Mainos

Sikainfluenssa riehuu Lapissa - useita satoja tartuntoja

Sikainfluenssa leviää nopeasti Lapissa. Lapin keskussairaalan infektiolääkärin Markku Broas sanoo MTV:n haastattelussa, että sairastuneita on useita satoja, ehkä jopa tuhat.

- Se tuhat on tietysti paljon, mutta se voi olla näinkin. Satoja tapauksia on joka tapauksessa. Tämä perustuu niihin tietoihin, jotka on saatu viime viikon lopulla avatuilta influenssavastaanotoilta ja influenssapuhelimesta, Broas sanoo.

Vain pienestä osasta sairastuneita otetaan kuitenkin näytteitä.

- Varmennettuja tapauksia on 31 siviilipuolelta ja 20 Sodankylän varuskunnassa. Tämä on vain pieni osa, kun kaikista ei oteta näytteitä.

Broaksen mukaan tuhat sairastunutta ei kuitenkaan ole mikään tavattoman iso luku, jos verrataan tavallisiin influenssakausiin ja flunssakausiin.

- Kyllä se näkyy vastaanottopisteissä ja näkyy selkeästi, että sairastumista on väestössä.

Broaksen mukaan nyt ollaan vasta epidemian kynnyksellä eikä jatkosta voi ennustaa varmasti mitään.

Sikainfluenssarokotuksia ryhdytään antamaan Lapissa huomenna, vaikka alustavan suunnitelman mukaan rokotukset piti aloittaa vasta ensi viikolla.

Rovaniemen kaupunki on saanut tänään 1 500 ja Lapin sairaala tuhat sikainfluenssarokotetta.

Rokotukset aloitetaan terveydenhuoltohenkilökunnasta, jonka jälkeen rokotetaan raskaana olevat.

Rokotuksia on ryhdytty antamaan hoitohenkilökunnalle jo muuallakin Suomessa. Muun muassa Satakunnan keskussairaalan henkilökunnan rokotukset on aloitettu tällä viikolla. Viikolla 45 Satakunnan keskussairaalassa aloitetaan asiakkaiden rokotukset.

(MTV3)

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot