Mainos
Mainos

Sikainfluenssa: Rokote aiheuttaa yhä hämmennystä

Sikainfluenssarokote näyttää hämmentävän yhä MTV:n nettikyselyyn vastanneita. Kysymykseen "Pelkäätkö sikainfluenssarokotteen ottamista?" 58 prosenttia vastasi en ja 42 prosenttia kyllä. Vastaajia oli vajaat 3500.

Tässä otteita vastaajien perusteluista.

En: - Rokotteen vastustuksessa ei ole mitään todellista järkeä. Haittavaikutusten riskit ovat suuremmat elintarvikkeissa, joita kulutetaan kilotolkulla. Taitaa mennä suomalaisilla liian hyvin kun hyvätkin asiat pitää väkisin muuttaa huonoiksi. Rokotteesta sentään on hyötyä.

Kyllä: - Kumpi pahempi? Onko rokote varmasti turvallinen ja onko itse influenssa paljon pahempi. Välillä tuntuu ettei THL:aan tiedä oikein mitä vastata.Miksi tämä influenssa on muita "sisaruksiaan" vaarallisempi?

En: - En suostu koekaniiniksi! liian nopeasti rokote tuotu markkinoille, ei millään ole voitu testata ja tutkia turvallisuutta näin lyhyessä ajassa.

Kyllä: - Kun en ole riskiryhmässä ja jos sairastun, poden sairauden rauhassa, huolella, näin elimistö pääsee helpommalla, saan ehkä vasta-aineita tulevia tauteja ajatellen! Myös sekin on mahdollista,etten sairastu lainkaan,joten säästyin tältä pistokselta. Jos olisi jokin vakava sairaus,ottaisin rokotteen heti,.

En: - Ilmeisesti rokote aiheuttaa monille koviakin sivuvaikutuksia. Myöskin sairastan itse suht harvoin, joten mietin "turhaa" rokottamista.

Kyllä: - En varsinaisesti pelkää itse rokotteen ottamista, mutta sen sijaan viranomaiset eivät ole saaneet minua vakuuttuneeksi sen sivuoireitten harmittomuudesta. Viranomaiset ovat aivan liikaa selvitelleet asian tiimoilta ja paljon nimenomaan epämääräisestikin joten tuskin tulen ottamaan rokotetta koska en kykene luottamaan rokotteen vaarattomuuteen.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme