Mainos
Mainos

Sikainfluenssa-rokotuksiin valmistaudutaan syksyllä

Suomen valtio, kunnat ja sairaanhoitopiirit valmistautuvat koko väestön joukkorokotukseen sikainfluenssaa vastaan.

Valtio on tilannut kahdelta eri lääkevalmistajalta reilut 5 miljoonaa ennakkorokotetta, joiden valmistaminen kestää noin puoli vuotta.

Suomen pandemiasuunnitelman mukaan joukkorokotus toteutuisi marraskuun puolivälissä.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ylijohtajan Juhani Eskolan mukaan joukkorokotuksen toteutuminen ei ole vielä varmaa, mutta alustavissa suunnitelmissa ajankohdaksi on arvioitu marraskuun puoliväli.

Samaan ajankohtaan ajoittuu myös yleinen influenssarokotuskausi, mikä tuo lisähaastetta entisestään rokotusten järjestämiseen. Turun kaupunki on varautunut joukkorokotukseen hankkimalla varastoon 350 000 ruiskua ja 400 000 neulaa.

Valtio maksaa 40 miljoonaa euroa itse rokotteesta, muut kulut lankeavat kunnille. Materiaalikulut jäävät kuitenkin pieniksi, esimerkiksi Turussa neulat ja ruiskut kustantavat noin 20 000 euroa.

H1N1-rokote on vapaaehtoinen. Kuitenkin 85 prosenttia väestöstä pitäisi rokottaa, jotta saataisiin tarvittava teho. Suomessa on tähän mennessä todettu 25 sika-influenssa -tartuntaa.

(MTV3)

Katso Merita Seppälän juttu (Seitsemän uutiset 24.6.2009)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot