Mainos
Mainos

Sikainfluenssa siirtyi lieventämisvaiheeseen

Sosiaali- ja terveysministeriön mukaan Suomessa on päätetty siirtyä sikainfluenssan rajoittamisvaiheesta sen lieventämisvaiheeseen.

Taudin tartuntatapauksia on todettu Suomessa siinä määrin, ettei taudin leviämistä voida enää pysäyttää yksilöihin kohdistuvilla toimenpiteillä. Tämän vuoksi siirrytään lieventämisvaiheeseen, jossa ei ole enää tarpeellista eikä mahdollista soveltaa rajoittavia toimia.

H1N1-viruksen vakavuusaste muistuttaa tällä hetkellä kausi-influenssaa. Tartuntatautiasetusta muutetaan siten, että sikainfluenssa poistetaan yleisvaarallisten tartuntatautien luettelosta, kun Suomi siirtyy torjuntatoimissa kuudenteen pandemiavaiheeseen.

Päätöksen tartuntatautiasetuksen muuttamisesta antoi tänään Valtioneuvosto.

Sikainfluenssan poistaminen yleisvaarallisten tartuntatautien luettelosta tarkoittaa käytännössä sitä, että sen tutkiminen ja hoito eivät ole enää maksuttomia potilaille.

Asetus tulee voimaan ensi maanantaina.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme