Mainos
Mainos

Sikainfluenssa talttumassa etelässäkin

Sairaalahoitoa tarvitsevien sikainfluenssapotilaiden määrä on kääntynyt laskuun Uudellamaalla. Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiristä (HUS) arvioidaan, että jos potilasmäärät eivät lähde viikonloppuna kasvuun, epidemia olisi talttumassa ainakin Husin sairaaloissa.

Husin sairaaloissa oli tänään vajaat 130 influenssapotilasta. Vielä keskiviikkona potilaita oli liki 150.

Tehohoidossa sikainfluenssapotilaista oli tänään kolme ja tehovalvontaosastolla 13. Alle 16-vuotiaita sikainfluenssapotilaita oli sairaaloissa 21.

Helsingin kaupungin terveyskeskuksen hallintoylilääkäri Jukka Pellinen kertoo, että terveysasemilla on ollut tällä viikolla noin 600 sikainfluenssaan liittyvää potilaskäyntiä päivässä. Pellinen arvioi, että ensi viikon jälkeen epidemia alkaisi helpottaa myös terveyskeskuksissa.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tietoon on tullut yli 5000 varmistettua sikainfluenssatartuntaa. Todellisten sairastuneiden määrä on moninkertainen.

Vain harva sikainfluenssaan sairastunut on tarvinnut sairaalahoitoa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme