Mainos
Mainos

Sikainfluenssa voi pienentää palkkaa

Sairastuminen sikainfluenssaan voi pienentää uuden työntekijän tiliä. Esimerkiksi kaupan myyjä tai metallityöläinen saa vain puolet sairausajan palkasta, jos työsuhde on kestänyt alle kuukauden. Sama koskee monia muita aloja, muun muassa valtion määräaikaisia virkamiehiä.

Rakennustyöläinen joutuu yleensä sairastamaan ensimmäisen päivän palkatta, jos hän on ollut samassa työpaikassa alle kaksi vuotta. Tällaisia pykäliä on vain harvoissa työehtosopimuksissa.

Kunnissa myös uusi työntekijä saa täyttä palkkaa sairauslomalta, kunhan on ehtinyt aloittaa työt.

Sairausloman palkassa on muutenkin isoja eroja etenkin yksityisen ja julkisen puolen välillä.

-Työehtosopimusten säännökset sairausajan palkasta riippuvat siitä, mitä alalla on saatu neuvoteltua. Kuntapuolella palkka on perinteisesti ollut vähän heikompi mutta oheisedut yleensä vähän parempia, sanoo SAK:n päälakimies Timo Koskinen.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot