Mainos
Mainos

Sikainfluenssaepidemia iski Pirkanmaalle

Sikainfluenssaepidemia on alkanut Pirkanmaalla. Pirkanmaan sairaanhoitopiirin mukaan ankaraoireisia hengitystieinfektioita sairastavista jo lähes puolella tauti on osoittautunut sikainfluenssaksi. Sairastuneita on ympäri Pirkanmaata.

Sairaanhoitopiirin sairaalat siirtyvät nyt H1N1-influenssaepidemian varautumissuunnitelman mukaiseen toimintaan. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että potilaiden tuloa sairaalaan sekä henkilöstön sairastavuutta seurataan tehostetusti.

Sairaanhoitopiiri aikoo lisäksi lykätä jatkossa kiireettömien potilaiden hoitoa, mikäli H1N1-potilaiden määrä kasvaa vielä rajusti tai sairastavuus lisääntyy merkittävästi hoitohenkilökunnan keskuudessa.

Tällä hetkellä Pirkanmaan sairaalat toimivat normaalisti. Vain Taysin synnytysosastoilla on rajoitettu vierailuja.

Yli 3 000 lääkäriä ja hoitajaa rokotettu

Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä hoitohenkilöstön rokotukset ovat käynnissä. Tällä viikolla saadaan rokotettua loputkin H1N1-infektiopotilaista sekä muita infektioalttiita potilaita hoitavat henkilöt.

Taysin infektiolääkärin, osastonylilääkärin Jukka Lumion mukaan rokotukset ovat Pirkanmaalla edenneet sitä mukaa kun rokotetta on saatu.

Kaikkiaan on jo rokotettu 3300 lääkäriä tai hoitajaa. Sairaanhoitopiirin tavoitteena on rokottaa vielä 2 000 henkilöstöön kuuluvaa, muun muassa kaikki psykiatrisia potilaita hoitavat. Heidän rokotusaikataulunsa riippuu rokotteen saatavuudesta.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot