Mainos
Mainos

Sikainfluenssalääkkeitä myös riskiryhmään kuuluville matkailijoille

Sosiaali- ja terveysministeriö on täydentänyt ohjeitaan sikainfluenssalääkkeiden määräämisestä.

Influenssa A(H1N1) -lääkkeinä tunnettuja Tamiflu ja Relenza -viruslääkkeitä saa jatkossa määrätä myös riskiryhmään kuuluvalle henkilölle, joka osoittaa matkustavansa maahan, jossa on todettu runsaasti sikainfluenssatartuntoja ihmisestä toiseen.

Aikaisempien ohjeiden mukaan lääkettä sai määrätä ja toimittaa vain todettujen influenssatapausten hoitoon tai estolääkityksenä todetun influenssatapauksen jälkeen.

Ministeriö on päättänyt täydentää ohjeita, sillä sikainfluenssatapaukset ovat lisääntyneet ja lähes kaikki Suomessa todetut tartunnat on saatu ulkomaanmatkojen aikana.

Mukaan otettavaa lääkitystä voi harkita ainoastaan matkailijoille, joilla on suuri riski saada influenssan komplikaatioita.

Riskiryhmään kuuluvat alle kolmevuotiaat, raskaana olevat, yli 65-vuotiaat ja sellaiset henkilöt, jotka kuuluvat perussairautensa vuoksi kausi-influenssan riskiryhmiin.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot