Mainos
Mainos

Sikainfluenssan voi sairastaa myös kuumeettomana

Sikainfluenssan tyypillisimpiin oireisiin kuuluu kuume, mutta sen voi sairastaa myös kuumettomana, kerrotaan terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta.

- Sikainfluenssan voi sairastaa hyvin lievillä oireilla - myös ilman kuumetta, sanoo terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta rokotusyksikön tutkjia Ulpu Elonsalo .

- Meille maakunnista on tullut nimenomaan tietoa niistä tapauksista, joissa potilaalla on ollut kuume. Tosin eihän meille terveyden- ja hyvinvoinnin laitokselle tietoa tulekaan lieväoireisista tapauksista, sanoo Elonsalo.

Yleensä sikainfluenssan oireina ovat kuume, yskä, kurkkukipu, lihassäryt ja päänsärky, kylmänväreet ja väsymys. Voi esiintyä myös ripulia ja oksentelua.

Kausi-influenssarokotteen ja sikainfluenssarokotteen voi ottaa peräkkäin

Tutkija Ulpu Elonsalo terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta kertoo, että kausi-influenssarokotteen ja sikainfluenssarokotteen voi ottaa vaikka samalla kerralla..

- Kunhan piikin pistää eri raajaan. Jos tulee paikallisreaktiota, niin silloin tiedetään kummasta rokotteesta reaktio on tullut, selvittää Elonsalo.

Rokotteet eivät suojaa ristiin, eli kausi-influenssarokote ei suojaa sikainfluenssalta, eikä sikainfluenssarokote muilta influenssilta.

Suomessa on laboratoriokokeilla todettu yli 750 sikainfluenssatartuntaa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme