Mainos
Mainos

Sikainfluenssarokote vaikutti narkolepsiatapausten määrän kasvuun

Kansallisen narkolepsiatyöryhmän loppuraportin mukaan riski sairastua narkolepsiaan oli lähes 13-kertainen rokottamattomiin verrattuna.

Lisääntynyt riski oli kuusi narkolepsiatapausta 100 000 rokotettua 4-19-vuotiasta kohden. Riski ilmeni rokotusta seuranneiden kahdeksan kuukauden aikana.

Riski oli 12,7-kertainen rokottamattomiin verrattuna. Alle 4-vuotiailla lapsilla ja yli 19-vuotiailla aikuisilla vastaavaa narkolepsian lisääntymistä ei havaittu.

Pandemrix-rokottamiseen liittynyt narkolepsia on kaikissa tutkituissa tapauksissa havaittu henkilöillä, joilla on narkolepsian riskiperimä.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ylläpitämään rokotusten haittavaikutusrekisteriin on 98 Pandemrix-rokotuksen jälkeen ilmennyttä narkolepsiatapausta, joista 79 oli rokotettaessa 4-19-vuotiaita.

(MTV3 - STT)

Katso: THL.n rokotusturvallisuuslääkärin Hanna Nohynekin kommentit:

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot