Mainos
Mainos

Sikainfluenssarokotusten lopettamista pohditaan

Kansallinen rokoteasiantuntijaryhmä kokoontuu tiistaina pohtimaan , pitäisikö sikainfluenssarokotukset Suomessa lopettaa, sanoo Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n pääjohtaja Pekka Puska.

Ainakin 14 suomalaislapsella on havaittu narkolepsia, jolla epäillään olevan yhteys sikainfluenssaan tai taudin rokotteeseen.

Puskan mukaan Ruotsissa sikainfluenssarokotteeseen liittyviä lasten narkolepsiaepäilyjä on tullut tietoon ainakin kuusi. Muissa Pohjoismaissa epäilyjä ei ole. Puska keskusteli asiasta Pohjoismaiden terveydenhuollon pääjohtajien kokouksessa Norjassa, josta hän palasi Suomeen eilen.

THL:n johto ei Puskan mukaan ole tiennyt sikainfluenssarokotteeseen liittyvistä narkolepsiaepäilyistä ennen kuin viime päivinä.

- Johdon tietoon tämä tuli muutama päivä sitten, mutta varmaan narkolepsiaa hoitavat lääkärit ovat saaneet yksittäisiä potilaita, mutta että se liitettäisiin tähän rokotukseen, niin se tuli nyt sitten esille, kertoi Puska MTV:n uutisille.

Aamulehti kertoi tänään, että THL olisi tiennyt epäilyistä jo toukokuussa.

Puska kertoo, että epäilyjä rokotteen aiheuttamasta narkolepsiasta tulee varmasti lähiaikoina lisää, hän kuitenkin haluaa painottaa, että varmuutta ei vielä ole, johtuuko narkolepsia rokotteesta, sikainfluenssasta vai muista asioista.

- Se mikä on merkillepantavaa on se, että muualta maailmasta, Ruotsia lukuunottamatta, emme ole saaneet tällaisia tietoja. Tämä siitäkin huolimatta, että Pandemrix on laajalti maailmalla käytössä.

Puska haluaa muistuttaa, että on paljon erilaisia unihäiriöitä, jotka sitten eivät ole narkolepsiaa. Sen takia hänestä on tärkeää, että nämä epäillyt tapaukset tutkitaan tarkkaan.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot