Mainos
Mainos

Sikaprotesti keskeytti eduskunnan kyselytunnin

Eduskunnan vahtimestari lopetti tänään nopeasti Oikeutta eläimille -yhdistyksen mielenilmauksen kesken eduskunnan kyselytunnin.

Kaksi yhdistyksen jäsentä pudotti yleisölehteriltä banderollin, jossa kysyttiin "Tämänkö me haluamme tehdä eläimille". Lakanassa oli sian ruhon kuva.

- Tempauksella haluttiin myös muistuttaa ministeri Anttilaa siitä, ettei hän voi lakaista eläintuotannon ongelmia maton alle. Sen sijaan hänen on otettava vakavasti oma vastuunsa eläinten hyvinvoinnista, toteaa Oikeutta Eläimille -yhdistyksen tiedottaja Anne Nieminen.

Vahtimestari poisti banderollin ja talutti kaksi mielenosoittajaa pois paikalta. Varapuhemies Seppo Kääriäinen keskeytti hetkeksi kyselytunnin.

Hallituksen aitiossa istui maa- ja metsätalousministeri Sirkka-Liisa Anttila, joka on joutunut vastaamaan eläinaktivistien syytöksiin sikojen huonosta kohtelusta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme