Mainos
Mainos

Sikarutto vaarana myös Suomessa

Hollannissa ja Saksassa joudutaan lahtaamaan yli miljoona sikaa sikaruton takia. Elävien sikojen tuonti Hollannista ja osasta Saksaa on nyt kielletty, mutta helposti tarttuva tauti saattaa kulkeutua Suomeen myös ihmisten mukana. Maa- ja metsätalousministeriössä valmistellaan tietoiskua, jolla pyritään estämään taudin tulo matkailijoiden mukana.

Suomalaisille maatiloille odotetaan ensi kesänä paria tuhatta saksalaista ja hollantilaista turistia. On mahdollista, että heidän mukanaan saapuu myös erittäin helposti tarttuva sikarutto.

Riittää, että yksi turisti astelee suomalaiseen sikalaan samoilla kengillä kuin millä hän on kävellyt paria päivää aikaisemmin taudin vaivaamassa sikalassa kotimaassaan.

Tauti ei tartu ihmisiin, mutta se aiheuttaa helposti suuria taloudellisia tappioita.

Tämän estämiseksi Suomen maa- ja metsätalousministeriössä kirjoitetaan nyt ohjeita maatilamatkailun pyörittäjille. Samat ohjeet välitetään myös matkatoimistoille, jotta nämä tietävät neuvoa Hollannissa ja Saksassa vierailevia suomalaisia toimimaan oikein.
(MTV3)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme