Mainos
Mainos

Sikojen teurastus aloittaa ruokalakon uuden sovittelun

Puoliltaöin alkaneen elintarviketeollisuuden lakon sovittelu jatkuu aamupäivällä.

Syynä pikaisiin neuvotteluihin on lakon laajuuden ohella etenkin sikojen teurastusongelma. Sitä selviteltiin yöhön asti sen jälkeen, kun lakon alkaminen oli varmistunut.

- Olemme sopineet, että jatkamme sovittelua kello 11-11.30 täällä (valtakunnansovittelijan toimistossa). Sitä ennen Elintarviketyöläisten liiton elimet käsittelevät asiaa. Ja toivottavasti siinä valossa, että saisimme myönteisiä ratkaisuja kysymykseen eläinten käsittelystä, sanoi valtakunnansovittelija Esa Lonka illalla.

Lonkan mukaan eläintensuojelukysymysten ohella pyritään jatkamaan myös lakon sovittelua.

Elintarviketeollisuusliiton toimitusjohtaja Heikki Juutisen mukaan kyseessä on erittäin vakava kriisi. Tiloilla ympäri maan odottaa teurastusta toistasataatuhatta sikaa.

Elintarviketyöläisten liiton valtuusto pohtii aamulla mahdollisuuksia tulla asiassa vastaan. Tarkoituksena on saada teurastamot toimimaan mahdollisimman pian.

Lakko on sulkenut yöllä yli 80 suurta ruokatehdasta. Mukana on leipomoita, lihanjalostustehtaita, meijereitä ja juomatehtaita.

(MTV3 - STT)

Katso Vesa Kallionpään raportti

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot