Mainos
Mainos

Sillamäen satama avautui matkustajaliikenteelle

Kotkan ja Viron Sillamäen välillä on ollut linjaliikennettä maaliskuusta lähtien, mutta tähän asti kyytiin on otettu vain rekkoja ja rahtia.

Matkustajaliikenne Kotkan ja Viron Sillamäen välillä alkoi tänään. Virolainen laivaliikenneyhtiö Narva Line aloitti jo maaliskuussa rekkojen ja rahdin kuljettamisen Sillamäen ja Kotkan välillä, mutta matkustajaliikenteen aloittamista varten odotettiin terminaalien valmistumista.

Narva Linen projektipäällikkö Karl Kolk ei halua kommentoida, kuinka suuria matkustajamääriä yhtiö odottaa yhteydelle. Kolkin mukaan suomalaisten ja virolaisten lisäksi myös venäläiset matkailijat ovat olleet kiinnostuneita Itä-Viron ja Kymenmaan yhteydestä.

Matka Kotkan ja Narvan länsipuolella sijaitsevan Sillamäen välillä kestää vielä toukokuun ajan 12 tuntia. Kesäkuun alusta lähtien matkustusaika nopeutuu kuudesta yhdeksään tuntiin suunnan mukaan. Lähtöjä on vuoropäivin kummastakin satamasta.

Yhtiö liikennöi vuonna 1977 rakennetulla m/s Vironialla, johon mahtuu 370 matkustajaa. Ajoneuvoja varten on varattu 940 kaistametriä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme