Mainos
Mainos

Silokampela jäi ensi kertaa pyydykseen Suomessa

Suomessa on saatu saaliiksi uusi kalalaji, silokampela. Suomessa tavattuja kalalajeja on nyt sata, kun nahkiaisia ympyräsuisina ei lueta mukaan. Tvärminnen eläintieteellisen aseman yliteknikko Torsten Sjölund sai verkoistaan Tvärminnen vesiltä heinäkuun lopulla kampelan, joka muistutti kovasti piikkikampelaa, mutta sen pinnalta puuttuivat piikkikampelalle tyypilliset karheat kyhmyt.

- Tarkemmassa tarkastelussa kala osoittautui silokampelaksi (Scopthalmus rhombus). Kyseessä on ensimmäinen silokampelalöytö maastamme. Ruotsissa silokampeloita on tiettävästi saatu Itämeren puolelta vain maan eteläosasta, eikä Virostakaan ole havaintoja. Latviasta on maininta muutamasta satunnaishavainnosta, tiedottaa Kalataloustieteen professori Hannu Lehtonen Helsingin yliopistosta.

Silokampelan varsinaiset elinalueet ovat Atlantin rannikolla Norjasta Trondheimin korkeudelta Marokkoon, Islannin vedet sekä Väli- ja Mustameri. Itämeressä sitä tavataan säännöllisesti vain etelä- ja länsiosissa suurin piirtein Bornholmin länsipuolella.

Kooltaan silokampela on Itämeressä yleensä alle 35-senttinen, mutta voi Atlantissa saavuttaa jopa 75 sentin pituuden ja 6-7 kilon painon. Tvärminnestä saatu silokampela oli 30 senttiä pitkä ja painoi 465 grammaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme