Mainos
Mainos

Simon turvesuolla palaa yhä

Vapon turvesuolla Simossa eilen syttynyttä tulipaloa ei ole saatu sammumaan. Kertaalleen jo sammuneita kohteita on syttynyt uudestaan tuleen tuulen vuoksi. Tällä hetkellä vaarana on, että tuli leviää sammutettuihin aumoihin.

Reilun vuorokauden aikana turvesuota oli palanut noin 70 hehtaaria. Tuuli on lietsonut myös turvesuolta metsään levinnyttä paloa, jossa oli iltapäivään mennessä tuhoutunut puustoa 30 hehtaarin alueelta. Metsäpalo on saatu rajattua, mutta vielä iltapäivällä liekit roihusivat täydellä voimalla monin paikoin. Osa palaneesta metsästä oli tukkipuuksi kasvatettavaa hoitometsää. Metsäpaloa sammuttamaan hälytettiin toistamiseen pelastushelikopteri Sepe. Sepe oli sammutustöissä noin 10 tunnin ajan viime yönä.

- Olen ollut metsähommissa jo 30 vuotta, enkä ole koskaan aikaisemmin joutunut tämmöiseen savottaa, sanoi Metsähallituksen kenttäesimies Kari Halme.

Turvesuopaloa on ollut tänään sammuttamassa miehiä Simon, Tervolan, Kuivaniemen, Kemin ja Keminmaan palokunnista. Palon arvellaan syttyneen itsekseen eilen noin sata metriä pitkässä ja kymmenen metriä korkeassa aumassa. Palon turvetuotannolle ja metsätaloudelle aiheuttamia haittoja ei vielä ole pystytty arvioimaan.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 21.07.2003)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme