Mainos
Mainos

Simputus kasvussa armeijassa

Eniten simputusta näyttää tapahtuvan kasarmeilla iltaisin, jolloin varusmiesjohtajat pitävät komentoa.

Puolustusvoimissa kirjattiin viime vuonna 46 esimiesaseman väärinkäyttö- eli simputustapausta, kirjoittaa Keskisuomalainen. Tapauksia oli jopa 19 enemmän kuin toissa vuonna. Tilastoja rumensi erityisesti kahden vanhan tapauksen loppuun käsitteleminen, sillä tapauksissa oli useita syytettyjä.

Keskisuomalaisen mukaan simputusta esiintyy erityisesti iltavahvuuslaskennoissa, jolloin varusmiesesimiehillä näyttää olevan houkutus teettää alaisillaan koulutukseen kuulumattomia toimia.

Sotilaslakimies Juha Lindberg luonnehtii simputuksia kiusaamistyyppisiksi tapahtumiksi, jotka tekijä ymmärtää huumoriksi, mutta joissa on menty sallitun rajan yli.

Varusmiesliitto ryhtyy keräämään varusmiehiltä kirjoituksia yksikköjensä sellaisista perinteistä ja tapahtumista, jotka voi tulkita simputukseksi. Keruun tuloksia julkaistaan nimettöminä Varusmies-lehdessä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot