Mainos
Mainos

Simputusta? Laillisuusvalvoja suhtautuu kriittisesti jääkärien punnerruksiin

Laskuvarjojääkärien ahkera punnerruttaminen voi hämärtää koulutuksen ja simputuksen rajanvetoa, arvioi apulaisoikeusasiamies Jussi Pajuoja. Laillisuusvalvoja suhtautuu kriittisesti siihen, että punnerruksien toistuvaa teettämistä pidetään osana "laskuvarjojääkärihenkeä".

Oikeusasiamiesten tarkastuksilla Utin jääkärirykmentissä kävi ilmi, että varusmiehet joutuvat punnertamaan paljon. Riittävää näyttöä ei kuitenkaan ollut siitä, että punnerruttamista olisi tapahtunut simputustarkoituksessa.

Puolustusvoimien mukaan punnerrukset liittyvät kiinteästi laskuvarjojääkärien koulutukseen. Punnerruttamisen todettiin tukevan koulutusta ja tarkkaavaisuutta, kunhan se toteutetaan oikealla tavalla osana "laskuvarjojääkärihenkeä".

Oikeusasiamiehelle toimitetuissa selvityksissä oltiin sitä mieltä, ettei punnerruttamista ole käytetty rankaisuna esimerkiksi epäonnistumisista.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme