Mainos
Mainos

Sinfonia Lahti ehdolla Unescon musiikkipalkinnon saajaksi

Sinfonia Lahti on ylikapellimestari Osmo Vänskän johdolla noussut yhdeksi arvostetuimmista orkestereista. Suomen musiikkineuvosto ehdottaa Sinfonia Lahdelle Unescon musiikkipalkintoa.

Palkinnon myöntää Kansainvälinen musiikkineuvosto. Suomesta ei ole aiemmin ollut ehdokasta palkinnon saajaksi.

Sinfonia Lahti on ylikapellimestari Osmo Vänskän johdolla noussut yhdeksi arvostetuimmista orkestereista. Se tekee myös merkittävää musiikkikasvatustyötä lasten ja nuorten parissa. Lisäksi sen monipuolinen ja ennakkoluuloton ohjelmapolitiikka edistää perustelujen mukaan musiikin monimuotoisuutta sekä suomalaista nykymusiikkia.

Unescon palkinto on eräs arvostetuimmista kansainvälisistä musiikkipalkinnoista. Se myönnettiin ensimmäisen kerran 1975, jolloin sen sai Dimitri Shostakovich. Muita palkinnon saajia ovat mm. Leonard Bernstein, Yehudi Menuhin, Herbert von Karajan, Sviatoslav Richter, Benny Goodman, Oscar Peterson ja Youssou N'Dour.

Palkinnon saajan odotetaan rikastuttavan ja kehittävän musiikkielämää sekä ihmisten välistä ymmärrystä ja rauhaa. Tänä vuonna palkitun odotetaan erityisesti edistävän musiikillista monimuotoisuutta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme