Mainos
Mainos

Sinilevä piinaa järviä

Sinilevätilanne pahenee järvissä. Merialueilla tilanne on sen sijaan viime viikkoa parempi, kertoo valtakunnallinen leväkatsaus.

Sinilevätilanne merialueilla on parantunut. Sen sijaan järvissä on levää hieman enemmän kuin viime viikolla. Valtakunnallisen leväkatsauksen mukaan järvien levämäärät on kuitenkin ajankohdan keskimääräisellä tasolla.

Katsauksesta ilmenee, että kovat tuulet ovat hajottaneet sinilevälauttoja merellä ja sekoittaneet levän veteen Rannikolla ja saaristossa voi vielä olla levää. Pintaveden lämpötila on avomerellä 17-18 asteen tuntumassa, ja Selkämeren ja Perämeren rannikolla lämpötila on 18-19 astetta.

Sisävesien noin 260 seurantakohteesta sinilevää on silmämääräisesti havaittu 63:ssa kohteessa. 15:ssä kohteessa esiintymät ovat runsaita. Erittäin runsaita esiintymiä on Savossa Lapinlahden Onkivedessä ja Kerimäen Suuressa Vehkajärvessä sekä eteläisessä Suomessa Kaarinan Littoistenjärvessä ja Sipoon Simsalössä.

Järvien lämpötilat ovat laskeneet viime viikosta. Etelä- ja Keski-Suomessa ne ovat 18-21 asteen tuntumassa, pohjoisessa 12-17 asteessa. Järvivesi on silti lämpimämpää kuin tähän aikaan vuodesta yleensä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme