Mainos
Mainos

Sinilevä saapui Kaakkois-Suomen järviin

Lämmin sää on tuonut sinilevät Kaakkois-Suomen järville. Kaakkois-Suomen ympäristökeskuksen mukaan levää on havaittu runsaasti läntisellä Pien-Saimaalla Riutansaaren ja Riutanniemen alueilla sekä Merenlahdessa. Sinilevää on paljon myös Laitsaarenselällä.

Ympäristökeskus on saanut kahden viime päivän aikana sinilevästä kymmeniä yleisöhavaintoja. Etelä-Karjalan alueelta havaintoja on muun muassa Simpelejärveltä sekä Ruokolahden Haloniemen edustalta Saimaalta. Ilmoituksia on tullut myös Imatran Immalanjärveltä ja Lappeenrannan Hanhijärveltä.

Sinilevää on havaittu myös Kymenlaakson alueelta, muun muassa Iitin Urajärveltä sekä Kouvolan Lappalanjärveltä ja Pesäntäjärveltä.

Ympäristökeskus varoittaa, että osa kukintoja muodostavista sinilevistä on myrkyllisiä. Jos sinilevää on havaittavissa, veden käyttöä ja uimista on syytä rajoittaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme