Mainos
Mainos

Sinilevä vähenemässä sisävesistä

Järvissä sinilevän määrä on vähentynyt, mutta merialueilla levälauttoja on yhä paksulti.

Sinilevää on edelleen poikkeuksellisen runsaasti merialueilla. Suomen ympäristökeskuksen mukaan levälauttoja on sekä rannikolla että avomerellä.

Pintalauttoja on havaittu Suomenlahdella, Saaristomerellä ja Ahvenanmaan eteläpuolisilla merialueilla sekä Selkämerellä. Erityisen paljon levää löytyy Porkkalan niemen länsipuolelta, Hangon merialueilta, Helsingin edustalta, Kotkan ja Haapasaaren väliltä sekä Ahvenanmereltä.

Pintaveden lämpötila on Suomenlahdella ja Ahvenanmerellä noin 20 asteen tuntumassa. Selkämeren ja Perämeren rannikolla lämpötila on muutaman asteen viileämpää.

Järvissä levää vähemmän

Valtakunnallisen leväkatsauksen mukaan sisävesien pahin levätilanne näyttäisi hiljalleen väistyvän.

Järvien sinileväesiintymien viimeviikkoinen kukintahuippu on tasaantunut ja nyt sinilevähavaintoja on keskimäärin viisi prosenttia vähemmän kuin viime viikolla. Etelä-Suomen järvien tilanne on kuitenkin viime viikon tasolla.

Erittäin runsaita esiintymiä on myös Savon alueella Lapinlahden Onkivedessä, eteläisessä Suomessa Kaarinan Littoistenjärvessä, Merttilän Ruskojoessa ja Dragsfjärdin Dragsfjärdinjärvessä.

Helteiset säät ovat nostaneet järvien ja meriveden lämpötiloja.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot