Mainos
Mainos

Sinilevää edelleen vähän vesistöissä

Suomen merialueiden ja järvien sinilevätilanne on pysynyt rauhallisena. Suomen ympäristökeskuksen vanhempi tutkija Antti Räike kertoo, että sinileviä on havaittu vesistöissä jopa hieman keskimääräistä vähemmän, vaikka pintavedet ovat lämmenneet.

- Voisi kuvitella että nyt olosuhteet olisivat suotuisat sinilevien kasvulle, mutta nyt näyttää siltä että ravinnepitoisuudet, erityisesti, fosfaatti- ja fosforipitoisuudet niin alhaiset etteivät levät kuki, Räike sanoo.

Saksalaismedia uutisoi eilen, että Suomenlahdelle olisi kehittynyt jopa Saksan pinta-alaa suurempi sinilevälautta. Vanhempi tutkija Antti Räike pitää tietoja liioiteltuina.

- Siellä Itämeren pääaltaalla on voimakasta leväkukintaa, mikä ihan normaalia ajankohtaan nähden. Mitään tällaista Saksan kokoista lauttaa itämerellä ei kellu eli tiedot ovat vahvasti liioiteltuja.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme