Mainos
Mainos

Sinilevää merialueilla normaalia enemmän

Suomen ympäristökeskuksen valtakunnallisen leväkatsauksen mukaan sinilevien määrä on kasvanut merialueilla.

Erityisesti Suomen eteläisillä merialueilla on tällä hetkellä hieman keskimääräistä enemmän sinilevää ajankohtaan nähden. Leväkukinnat ovat runsastuneet sekä pinta- että pinnanalusvedessä.

Voimakkaampia pintakukintoja on lähipäivinä esiintynyt ulkomerellä etenkin Porvoon ja Suursaaren välisellä alueella sekä Suomen lounaisimmilla ulkomerialueilla.

Lämmin sää ei kasvattanut runsaiden leväesiintymien määrää järvillä, joten sisävesillä sinilevät ovat runsastuneet maltillisesti. Havaintoja sinilevistä on kuitenkin tehty viime viikkoa enemmän. Erittäin runsas leväkukinta havaittiin kuitenkin vain Sipoon Savijärvellä.

Suomen ympäristökeskuksen arvion mukaan erittäin lämmin sää todennäköisesti edelleen runsastuttaa sinileviä. Meriveden pintalämpötila on nyt korkeampi kuin viime vuonna samaan aikaan.

Lämpimien säiden myötä runsaampia levälauttoja voi muodostua etenkin Suomenlahdelle ja lounaisille merialueille.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot