Mainos
Mainos

Sinilevää on vähän, siitepöly värjää vesiä

Sinileväkukintojen muodostuminen kesäkuussa on erittäin epätodennäköistä.

Suomenlahden ja varsinaisen Itämeren levämäärät ovat vuodenajalle tyypilliseen tapaan vähäisiä, käy ilmi Suomen ympäristökeskuksen ja Merentutkimuslaitoksen selvityksestä.

Sinileviä on havaittu sekä Suomenlahdella että sisävesillä hyvin vähän. Sinileväkukintojen muodostuminen kesäkuussa on erittäin epätodennäköistä. Seurannassa olevista 259:stä sisävesien havaintopaikasta seitsemässä järvessä on havaittu vähän sinilevää. Se näkyy vedessä pieninä vihertävinä hippusina.

Siitepöly voi sen sijaan värjätä vesiä. Männyn siitepölyä saattaa kerääntyä paikoin runsaastikin veden pinnalle ja rannoille kellertävinä juovina tai lauttoina.

Pintaveden lämpötila on Suomenlahden ulappa-alueilla 8-9 astetta. Etelä- ja Keski-Suomessa sisävesien lämpötila on keskimäärin 13-18 astetta, Lapissa noin 10 astetta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot