Mainos
Mainos

Sinilevää vain vähäisiä määriä

Merialueilla sinilevää on vain vähän. Järvien levätilanne on ajankohtaan nähden normaali.

Sinilevää ei ole kuluneella viikolla havaittu Suomenlahdella, Saaristomerellä, Ahvenanmerellä eikä Itämeren pohjoisosassa. Itäisellä Suomenlahdella sinilevää on ollut vähän. Läntisellä ja keskisellä Suomenlahdella sinilevien määrä on hieman lisääntynyt, mutta kova tuuli on sekoittanut ne veteen.

Järvien levätilanne on ajankohtaan nähden normaali. Erittäin runsaasti sinilevää on havaittu Rokuanjärvessä Vaalassa. Valtakunnalliseen seurantaan kuuluvista havaintopaikoista runsaasti sinilevää on havaittu 13 järvessä, vähän sinilevää on havaittu 36 järvessä.

Avoimella Suomenlahdella pintaveden lämpötila on 17-19 astetta, rannikolla 14-15 astetta. Järvivedet ovat Etelä- ja Keski-Suomessa noin 17-21-asteisia, Lapissa veden lämpötila on noin 17 astetta.

Merentutkimuslaitos ja Suomen ympäristökeskus havainnoivat levätilannetta kesän aikana viikoittain 63:lla meri- ja 260 järvihavainnointipaikalla.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot