Mainos
Mainos

Sinilevää vielä runsaasti joissakin järvissä Pirkanmaalla

Sinilevää on vielä yleisiesti Pirkanmaalla. Tuoreen leväseurannan mukaan sinilevää on havaittu 9 rannalla - kaikkiaan havaintopaikkoja on 37.

Runsaasti levää oli Sääksmäen sillan uimarannalla Valkeakoskella ja Kangasalan Ukkijärvellä. Pirkanmaan ELY-keskuksen mukaan uimista tulisi vältttää ainakin Ukkilajärvessä ja Sääksmäen sillan uimarannalla.

Myös Pyhäjärvellä on havaittu levää, mutta määrät olivat vähäisiä. Sinilevää oli kolmella havaintopaikalla: Hakoniemen uimarannalla, Maatialanlahdella ja Lehtiniemellä. Vähän levää oli myös Tottijärvellä Nokialla sekä Kyrösjärvellä Hämylänlahdella ja Kirkkolahdella Orivedellä.

Pintavesien lämpötilat laskussa

Järvien pintavesien lämpötila on laskenut kahden viime viikon aikana jyrkästi. Pintavedet lämpenivät poikkeuksellisen korkeisiin lämpötiloihin menneenä hellekesänä, mutta jo nyt esim. Näsijärvellä ja Längelmävedellä pintavesien lämpötila on n. 1-2 astetta ajankohdan keskiarvoa alempana.

Elokuun jälkimmäinen puolisko oli kolea ja yöt viileitä. Myös syyskuu on alkanut viileässä säässä. Järvien jäähtyessä sinileväesiintymien todennäköisyys laskee hiljalleen.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme