Mainos
Mainos

Sinilevää yhä tavallista vähemmän

Suomen sisävesillä sinilevätilanne on ajankohtaan nähden tavallista parempi.

Sinileväkukintoja esiintyy kaikkiaan vähän Suomen merialueiden pintavesissä. Levää on kuitenkin kohtalaisia määriä Suomenlahdella ja Saaristomeren eteläosissa, joten tyyni ja lämmin sää saattaa lisätä pintakukintojen määrää. Sinilevien pintakukintojen odotetaan hieman lisääntyvän tulevan viikon aikana.

Järvien sinilevätilanne keskimääräistä parempi. Tutkituista noin 260 seurantakohteesta sinilevää havaittiin 37 kohteessa.

Näistä ainoastaan viidessä järvessä esiintymä oli runsas ja kahdessa erittäin runsas. Muut esiintymät arvioitiin vähäisiksi. Keskimääräinen sinilevätilanne on järvillä ajankohtaan nähden tavanomaista parempi.

Pintavesi on useimmissa järvissä hieman normaalia viileämpää.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot