Mainos
Mainos

Sinilevähavainnot edelleen keskimääräistä vähäisempiä

Sinilevätilanne ulkomerellä, rannikolla ja järvissä on jatkunut rauhallisena. Pitkään jatkuneet epävakaiset säät ovat hillinneet sinilevien kasvua.

Sinilevää on paikoin vähäisiä määriä veteen sekoittuneena Suomenlahdella ja Selkämerellä. Merialueille ei ole päässyt muodostumaan levälauttoja. Sisävesillä on 274 seurantakohdetta, ja sinilevää havaittiin 44 järvessä. Runsaasti sinilevää on yhdeksässä järvessä. Erittäin runsaita leväesiintymiä ei havaittu.

Syksyn edetessä ja vesien kylmetessä sinilevät vähentyvät, joten levälauttoja on tuskin odotettavissa. Sinileväseurannasta vastaavat Suomen ympäristökeskus, Merentutkimuslaitos ja alueelliset ympäristökeskukset.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot