Mainos
Mainos

Sinilevän määrä vähentynyt

Sinilevähavainnot ovat vähentyneet viime viikosta sekä merialueilla että järvissä, kertoo Suomen ympäristökeskus. Sinilevän määrän ei odoteta kasvavan merkittävästi ensi viikolla vaikka säät lämpenisivätkin, koska levien tarvitsemaa fosfaattifosforia on meressä vähän.

Tänä kesänä sinilevää on tavattu muun muassa läntisellä Suomenlahdella sekä eteläisellä Itämerellä. Tällä hetkellä lähes kaikilla Helsingin rannoilla on myös ainakin jonkin verran sinilevää.

Leväkasvuston ja lauttojen muodostumisen on pitänyt maltillisena voimakas tuuli, joka on sekoittanut levät merialueilla veteen.

Järvissä sinilevää on keskimääräistä vähemmän ajankohtaan nähden. Sisävesien 277 havaintopaikasta 44 järvessä oli sinilevää. Runsaasti sinilevää oli 11 järvessä. Sinilevän määrä voi vaihdella järven eri osissa ja eri aikoina tuuliolojen vuoksi.

Meriveden pintalämpötila on pysynyt korkeana, 13-22 asteessa. Järvien pintalämpötila vaihtelee 11-22 asteen välillä.

(MTV3 - STT)

Katso Päivi Mäki-Petäjän juttu

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot