Mainos
Mainos

Sinilevät lisääntyneet hieman järvissä

Sinilevien pintakukinnat voivat edelleen lisääntyä, jos sää on tyyni ja lämmin.

Sinilevät ovat hieman lisääntyneet Suomen järvissä. Suomen ympäristökeskuksen ja Merentutkimuslaitoksen valtakunnallisessa leväseurannassa sinilevää on havaittu runsaasti 16 järvessä ja vähäisiä määriä 45 havaintopaikalla. Erittäin runsaasti sinilevää on ollut Kiskon Kirkkojärvessä.

Järvien pintaveden lämpötila on Etelä- ja Keski-Suomessa noin 17-21 astetta, Lapissa 17 astetta.

Suomen merialueilla sinilevää on edelleen ajankohtaan nähden melko vähän. Pintakukintoja havaittiin viikonloppuna Helsingin ja Porkkalan edustalla sekä Suomenlahden suulla. Saaristomerellä Korppoon, Rymättylän ja Airiston välillä sinilevää on havaittu paikoin jopa runsaasti. Ahvenanmaalta ja itäisen Suomenlahden saaristosta on löytynyt vähäisiä määriä sinilevää.

Pintaveden lämpötila on avoimella Suomenlahdella 17-19 astetta. Rannikon tuntumassa vesi on kumpuamisen seurauksena paikoin selvästi viileämpää, noin 14-15-asteista.

Sinilevien pintakukinnat voivat edelleen lisääntyä, jos sää on tyyni ja lämmin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot