Mainos
Mainos

Sinilevät lisääntyneet järvissä

Järvien lämpötila Etelä- ja Keski-Suomessa on jo 20 asteen tienoilla. Meressä sinilevää on toistaiseksi vähän, mutta kukinnat avomerialueilla ovat mahdollisia jo heinäkuun alussa.

Sisävesissä on jo jonkin verran sinilevää. Suomen ympäristökeskuksen ja Merentutkimuslaitoksen leväseurannassa on sinilevää havaittu 27 järvessä silmämääräisesti vähän. Sisävesien lämpötila on Etelä- ja Keski-Suomessa keskimäärin 18-20 astetta ja Lapissa noin 16 astetta.

Runsaita sinileväesiintymiä on havaittu Tohmajärvellä Onkamossa Okatinniemen havaintopaikalla sekä Vaalassa Rokuanjärvessä.

Suomenlahden ja varsinaisen Itämeren kokonaislevämäärät ovat edelleen alhaisia, mutta vesien lämmettyä sinilevät ovat alkaneet lisääntyä. Lämpimien säiden jatkuessa sinileväkukinnat ovat mahdollisia avomerialueilla jo heinäkuun alkupuolella. Pintaveden lämpötila on nyt Suomenlahdella ja pohjoisella Itämerellä 17-19 astetta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot