Mainos
Mainos

Sinilevät lisääntyneet järvissä

Järvien lämpötila Etelä- ja Keski-Suomessa on jo 20 asteen tienoilla. Meressä sinilevää on toistaiseksi vähän, mutta kukinnat avomerialueilla ovat mahdollisia jo heinäkuun alussa.

Sisävesissä on jo jonkin verran sinilevää. Suomen ympäristökeskuksen ja Merentutkimuslaitoksen leväseurannassa on sinilevää havaittu 27 järvessä silmämääräisesti vähän. Sisävesien lämpötila on Etelä- ja Keski-Suomessa keskimäärin 18-20 astetta ja Lapissa noin 16 astetta.

Runsaita sinileväesiintymiä on havaittu Tohmajärvellä Onkamossa Okatinniemen havaintopaikalla sekä Vaalassa Rokuanjärvessä.

Suomenlahden ja varsinaisen Itämeren kokonaislevämäärät ovat edelleen alhaisia, mutta vesien lämmettyä sinilevät ovat alkaneet lisääntyä. Lämpimien säiden jatkuessa sinileväkukinnat ovat mahdollisia avomerialueilla jo heinäkuun alkupuolella. Pintaveden lämpötila on nyt Suomenlahdella ja pohjoisella Itämerellä 17-19 astetta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme