Mainos
Mainos

Sinileviä siellä täällä

Suomen merialueiden sinilevät ovat tällä viikolla lisääntyneet hieman. Enimmäkseen levää on kuitenkin vasta vähäisiä tai kohtalaisia määriä veteen sekoittuneena, eivätkä Itämeren keskiosissa muodostuneet laajat levälautat yllä Suomen merialueille. Viikonloppuna levämäärät kasvanevat hiukan.

Helteet ovat nostaneet meriveden lämpötilaa Suomenlahdella ja Saaristomerellä 16:n ja 18:n asteen tuntumaan, Selkämerellä on pari astetta kylmempää. Perämerellä lämpötila heiluu 11:n ja 16:n asteen välissä.

Järvilläkin levähavainnot vähäisiä

Järvillä levätilanne on meriä muistuttava: Havaintoja on tehty viime viikkoja enemmän, mutta määrät ovat silti vähäisiä paria poikkeusta lukuun ottamatta. Suomen ympäristökeskus pitää levämääriä vuodenaikaan nähden tavanomaisina.

Ympäristökeskus on saanut edellisvuosien tapaan joitakin näköhavaintoja kirkkaiden ja karujen järvien leväesiintymistä. Niissä esiintymät ovat harvoin pitkäikäisiä tai runsaita, mutta levälajit ovat yleensä sitäkin myrkyllisempiä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot