Mainos
Mainos

Sinilevien määrä kasvussa

Myrkyllisiä sinileviä on havaittu kuitenkin toistaiseksi vähän.

Sinilevien määrä on lisääntynyt merialueilla. Yhtenäisiä levälauttoja ei ole kuitenkaan toistaiseksi havaittu. Myös sisävesillä sinilevähavaintoja on tehty hieman viime viikkoa enemmän.

Suomen ympäristökeskuksen mukaan Suomenlahden rannikolla on havaittu myrkyttömän sinilevälajin muodostamia paikallisia pintaesiintymiä. Myrkyllisiä sinileviä on havaittu toistaiseksi vähän.

Sisävesillä seurannassa olevasta 262 havaintopaikasta 36:ssa on havaittu pieniä määriä sinilevää. Runsaasti sinilevää on Hyvinkään Usminjärvessä, Sipoon Savijärvessä, Vaalan Rokuanjärvessä, Kangasalan Kirkkojärvessä, Vammalan Houhajärvessä ja Lempäälän Mäyhäjärvessä.

Viileä ja tuulinen sää on pitänyt sinilevien määrän toistaiseksi vähäisenä. Jos sää lämpenee ja tyyntyy, laajempia sinileväkukintoja voidaan odottaa viikon tai kahden kuluessa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot