Mainos
Mainos

Sinnemäellä kohtalon päivä - vihreät valitsevat johtajan

Vihreät saa uuden puheenjohtajan. Puheenjohtaja valitaan iltapäivällä puoluekokouksessa Kuopiossa.

Vihreiden johtoon mielii neljä ihmistä mukaan lukien nykyinen puheenjohtaja Anni Sinnemäki.

Muut ehdokkaat ovat eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Niinistö, ryhmän toinen varapuheenjohtaja Outi Alanko-Kahiluoto ja rovaniemeläinen tutkija Mika Flöjt.

Vihreät on ensimmäinen eduskuntapuolue, joka valitsee puheenjohtajan jäsenäänestyksellä. Jokaisella puolueen jäsenellä on ollut mahdollisuus äänestää, ja äänet lasketaan tänään.

Lainsäädännön takia äänestys on virallisesti neuvoa-antava. Käytännössä puoluekokouksen on kuitenkin vaikea poiketa sen tuloksesta. Puoluehallitus on esittänyt, että tulosta kunnioitetaan.

Anni Sinnemäki ja Ville Niinistö eivät halunneet puheenjohtajavalintaa edeltävänä iltana arvioida, kuinka tiukka kisasta mahdollisesti tulee.

-En osaa sanoa. Voihan olla, ettei se ole ollenkaan tasainen tai kova, Sinnemäki naurahti hotellin aulassa Kuopiossa.

Vihreät nimeää myös presidenttiehdokkaan eli Pekka Haaviston.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot