Mainos
Mainos

Sinnemäki ei sulkisi voimaloita tilapäisesti

Vihreiden puheenjohtaja Anni Sinnemäki arvioi, ettei iäkkäämpiä ydinvoimaloita tarvitse Suomessa sulkea tilapäisesti. Päätelmien aika on, kun Säteilyturvakeskus on tehnyt uudet turvallisuus- ja riskiarviot.

Japanin tragedian jälkeen tuli tieto, että Saksa aikoo sulkea ennen vuotta 1980 käyttöön otetut ydinreaktorit kolmeksi kuukaudeksi. Tänä aikana niiden turvatoimet tarkastetaan.

Vihreät haluaa puolueiden Suomessa sitoutuvan siihen, että periaatepäätöksiä uusista ydinvoimaloista ei seuraavassa hallituksessa tehdä.

Puolue ajaa myös sitä, että ydinvoimaloiden rakennuslupien myöntämiselle asetettuja ehtoja tiukennetaan. Jos rakennuslupaa hakevat Fennovoiman ja TVO:n laitokset eivät kiristettyjä ehtoja täytä, luvat on evättävä.

- Toivon, että ne tahot, joilla on nyt hallussaan eduskunnan myöntämät luvat, harkitsisivat uudelleen, minkälaiseen energiantuotantoon investoivat, Sinnemäki sanoo.

Kun ongelmista kärsinyt, myöhässä oleva Olkiluoto 3 on valmis, sille pitää hakea käyttöönottolupaa valtioneuvostolta.

- Loppuarvioissa täytyy käydä tiukasti läpi, voidaanko laitosta ottaa käyttöön.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot