Mainos
Mainos

Sinnemäki: Hallitukseen lähdöstä vakava harkinta

Vihreiden valtuuskunta ja eduskuntaryhmä ovat kokoontuneet pohtimaan, lähteekö puolue kokoomuksen Jyrki Kataisen vetämiin hallitusneuvotteluihin.

Puheenjohtaja Anni Sinnemäki luonnehti kokouksen alkaessa päätöstä vakavaksi. Hänen mukaansa päätös on perusteellisen harkinnan tulos, oli ratkaisu sitten mikä hyvänsä.

Sinnemäki arvioi, että keskustelua käydään erityisesti vihreiden asemasta hallitusyhteistyössä sekä keskeisistä asiakysymyksistä, kuten ympäristönsuojelusta, eriarvoistumisesta ja mahdollisuudesta perusturvan korottamiseen.

- Varmasti tullaan käymään pitkä ja perusteellinen keskustelu koko poliittisesta tilanteesta ja tästä aika erikoisesta tilanteesta, että vaalien selkeä ja ainoa voittaja on jättäytynyt hallitusyhteistyön ulkopuolelle.

Sinnemäki ei halunnut tarkemmin ennakoida illan päätöksiä.

Hallitustunnustelija Jyrki Katainen (kok.) kommentoi vihreiden vaatimuksia vasta sen jälkeen, kun SDP kertoo ylihuomenna omista neuvotteluhaluistaan. Demarit haikailevat vielä myös vasemmistoliittoa mukaan hallituspeliin, mutta samoin kuin perussuomalaisilla, vasemmistoliitollakin esteenä on kielteinen kanta EU:n kriisirahastoihin.

Vasemmistoliitto tyrmäsi SDP:n ja kokoomuksen sopimat EU-tukilinjaukset viimeksi eilen.

(MTV3 - STT)

Katso Eeva Lehtimäen juttu (Kymmenen uutiset 13.5.2011)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot