Mainos
Mainos

Sinnemäki haluaa eettisempää maataloutta

Vihreän eduskuntaryhmän puheenjohtajan Anni Sinnemäen mielestä maatalouden tuet tulisi EU-politiikassa sitoa siihen, kuinka maatalous hoitaa oman ympäristövastuunsa.

Sinnemäki korosti Kuopiossa Vihreä Suomi -kiertueella, että ympäristö- ja ilmastopolitiikan kannalta on keskeistä siirtyä maataloudessa kestävämpään ja eettisempään suuntaan.

- EU:n maatalouden ympäristötukea on uudistettava. Tuet tulee sitoa käytäntöihin, jotka todistetusti vähentävät ravinnekuormitusta. Tukea tulee myöntää ympäristön kannalta vaikuttavimmille toimille, hän vaati.

Sinnemäki muistutti, että vihreiden kannan mukaan Itämeren valuma-alueen maatalouden on perustuttava suljettuun kiertoon ja luonnonmukaiseen viljelyyn. Vesipolitiikan EU:ssa tuleekin hänen mielestään perustua saastuttaja maksaa -periaatteelle. Hän vaati myös, että kunkin Itämeren valuma-alueen valtion typen ja fosforin päästöille tulee asettaa sitovat enimmäismäärärajat.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot