Mainos
Mainos

Sinnemäki ja Pekkarinen: Seksihäirintä kuriin

Häirintä on työ- ja elinkeinoministeriössä iso ongelma, sanoo työministeri Anni Sinnemäki (vihr). Sinnemäki arvioi tilannetta ministeriön sisäisen kartoituksen perusteella.

Sinnemäki valittelee, ettei ministeriössä ole ollut riittävää luottamuksen ilmapiiriä tapausten ratkaisemiseksi. Sinnemäki sai syksyllä tehdyn kyselyn tuloksia käyttöönsä eilen.

Sinnemäki ja Pekkarinen: Häirintä johtaa toimiin

Alma Median lehdet kertoivat henkilöstökyselyn perusteella tänään, että virkamiesten epäasiallinen ja vähättelevä käytös rehottaa ministeriössä. Yli 20 ministeriön työntekijää on kokenut työpaikallaan seksuaalista häirintää.

Työ- ja elinkeinoministeriössä ei suvaita minkäänlaista häirintää. Näin vakuuttavat superministeriötä johtavat ministerit Sinnemäki ja Mauri Pekkarinen (kesk) tiedotteessaan. Julkisuuteen nousseet syytökset häirinnästä ovat ministerien mukaan vakavia ja ne johtavat toimenpiteisiin.

Sinnemäki ja Pekkarinen sanovat, että ministeriöön on nyt pystyttävä luomaan sellainen luottamuksen ilmapiiri, että esimerkiksi seksuaalista häirintää kokeneet uskaltavat kertoa asiasta työsuojeluvaltuutetulle, esimiehelleen tai muulle johdolle.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot